Pulterkammer

Den Danske Skole & Kulturforening i Chania

Pulterkammer

I ethvert hjem findes der vist et pulterkammer - et sted, hvor alt, der er for godt til at blive smidt ud, men som umiddelbart ikke har en plads, kommer hen.

 

Her i vores pulterkammer vil vi dele nogle af vores sjove og skæve historier med dig...

Så er den søde ventetid slut! Årets julekalender er på gaden!


¡OBS! - i opgraderet version. Nu med endnu flere fantastiske præmier samt nye vinderkombinationer! Køb til dig selv, glæd én du holder af, og også perfekt som værtindegave! Aftag gerne et større parti og hjælp os med at sælge kalenderen.


Trods den forbedrede udgave og øgede vinderchancer (og inflation!), er prisen uændret - 1 stk. for €4 og 3 stk. for €10.

Kalenderen sælges ved vores arrangement d. 30/11, til julebasaren i Chania 7/8 december, hos Litchi Foods i Mournies, hos Kiwi i Halidon samt efter aftale.


For vores støtter i Danmark er prisen kr. 30 for 1 stk. og kr. 75 for 3 stk. Og kalenderen vil igen blive passet af vores sekretær og du vil løbende blive informeret om status.


Bestilling sker ved at indbetale beløbet enten på MobilePay 28847531 eller bankoverførsel til Danske Bank, reg 0274 konto 4646095905. Husk at notere din mailadresse og antal.


Vi har som sidste år taget hensyn til eventuelle vindere, der ikke har mulighed for at besøge Kreta i 2020 og indløse deres præmie. For disse gælder:


Vindere af hovedpræmie - præmier udløst af gave-ikonet - kan præmien ombyttes til en middag for 2 hos Det Græske Spisehus Ellas i København. (Max 3 stk., ved flere vindere trækkes der lod).


For øvrige vindere kan præmien ombyttes til krimien “De Fatale Fotos” af Ole Bertelsen. (Max 2 stk., ved flere vindere trækkes der lod).

Held & lykke og God Jul!

I starten af oktober 2019 havde Danskskolen besøg af lokalavisen.


Her er linket til artiklen, og til jer der foretrækker den på dansk, kan den med fordel åbnes i Google Chrome, der oversætter.


Oversættelsen er naturligvis ikke helt korrekt, men essensen i artiklen er der.


Både vi i bestyrelsen, elever, Dorte og inspektøren, på den folkeskole vi benytter, blev interviewet.


I artiklen fik vi mulighed for at slå et slag for vigtigheden af, at børnene får lært at samarbejde. Hvilket inspektøren nikkede samtykkende til og samtidig udtrykte stolthed over samarbejdet mellem Danskskolen, folkeskolen og dens græske forældreforening.


God læselyst!


http://www.haniotika-nea.gr/ta-xenoglossa-thrania-ton-chanion/

Vi er glade for at kunne præsentere vores nye lærer til danskskolen!

Dorte van Vlerken er pensioneret folkeskolelærer og har undervist i dansk, engelsk, historie, kristendom og billedkunst i mange år. Hun har varetaget undervisning for både yngre og ældre klassetrin, undervist to-sprogede børn samt været tillidsrepræsentant.

Udover en høj faglig erfaring kan Dorte også tilbyde mange andre indgangsvinkler til undervisningen, idet hun har undervist i akvarelmaling og andre kreative fag. Sidst men ikke mindst har hun tidligere boet på Østkreta fra 1984 - 1997 og Dorte beskriver selv Kreta som sit andet hjem.

Vi ser rigtig meget frem til at byde Dorte velkommen som vores nye underviser og glæder os til et spændende samarbejde - også i foreningsregi.

STORT TILLYKKE til foreningens formand Simula (Sirmatenia) Paraschaki, der i 2018 er blevet slået til ridder i alle tre skandinaviske lande! Ordenerne tildeles som påskønnelse af hendes mangeårige og værdifulde virke som konsul af Danmark, Sverige og Norge.


Den 14. marts 2018 blev Simula udnævnt af Kong Carl 16. Gustav af Sverige og modtog senere den svenske "Nordstjärneorden", på engelsk "the Royal Order of the Polar Star".


Den 16. april 2018 udnævnte Hendes Majestæt Dronning Margrethe II Simula til Ridder af Dannebrogsordenen. Denne blev overrakt af ambassadør Klavs A. Holm den 21. januar 2019 på konsulatet i Chania.


Den 8. juni 2019 dekorerede Norge ligeledes Simula officielt ved en ceremoni og reception i National Research Foundation Eleftherios Venizelos' lokaler i Chalepa, Chania.


I foreningsarbejdet er Simula ofte usynlig udadtil, men den store respekt om hendes person og hendes meget høje arbejdsmoral er en af grundpælene i foreningen eksistens.


Vi er meget stolte på dine vegne Simula og ved, at det er meget velfortjent!

JULEKALENDER på Kreta!


I 2018 lavede vi en flot julekalender a'la "skrabelod", dog med klistermærke-låger! Det er helt ukendt her på Kreta, så vi var spændte på hvad evt. sponsorer ville sige. De udviste alle stor begejstring, og det lykkedes os at skaffe meget flotte præmier.


Det første udkast til kalenderen så dagens lys 29. maj 2018 og blev rettet og redigeret mange gange undervejs. 1000 TAK til Liselotte Hansen for en kæmpe indsats og det flotte resultat. Det er altid en fornøjelse at arbejde med dig, dit engagement og lynhurtige respons er fabelagtig!


Da den færdige udgave kom fra trykken, skulle der "blot" påklistres 25 låger på hver, samt en gave i form af bogmærke inkl. 2019 kalender og lineal. Med hjælp fra aktive foreningsmedlemmer blev det til mange effektive og hyggelige klistre-timer :-)Det var også muligt at være med for de, der er bosiddende i Danmark. Var der en heldig vinder i Danmark, der ikke havde mulighed for at besøge Chania i 2019, kunne præmien byttes til en middag for 4 personer på det græske spisehus Ellas i København. Præmien ville i så fald overgå til næste lotteri i foreningen.


Årets julekalender viste sig at blive en stor succes. TAK til alle de, der bakkede op om idéen og var med hele vejen.


Stort tak til alle sponsorer for de flotte præmier! Sidder du allerede nu og har lyst til at være med i næste års kalender, hører vi meget gerne fra dig!

Skærmbillede af første udkast

Foreningsarbejde er lig med samarbejde!

 

Det er vores håb, at foreningens medlemmer vil bidrage til foreningens udvikling for eksempel med omtale, hjælp ved arrangementer mv.

 

Et andet eksempel er dette, hvor et meget engageret foreningsmedlem mente, at det var på tide, at vi fik opdateret vores profilfoto mm. på Facebook. Vi takker for den store indsats (der medførte sand i håret)!

 

Sådan et engagement fra medlemmer er med til at holde gejsten oppe for de bærende kræfter bag!

 

Har du forslag, spørgsmål, vil tilbyde din hjælp eller på anden måde lyst til at give din mening til kende kan du kontakte os her

En af vore gavmilde sponsorer, Restaurant Zepos & Boutique Hotel Domus Renier i den gamle havn i Chania, vandt i efteråret 2018 1. plads som Europas bedste historiske hotel. Stort tillykke, det er en stor ære og reflekterer samtidig flot på resten af byen, Kreta og Grækenland.

 

Læs mere om prisen her

 

I den forbindelse skulle ejerne interviewes af Ert1 nyheder - svarende til DR1. For at krydre indslaget med billeder fra hotellet havde de bedt os lege modeller for en formiddag. Vores lærer Mikkel og kasserer Karina stillede med glæde op, det var både en sjov og anderledes oplevelse og samtidig dejligt at få lov at hjælpe dem, der hjælper os! Link til udsendelse kommer så snart vi får fingrene i det, her er til at starte med lidt billeder fra bag om optagelserne til, hvad der skulle blive vore 10 sekunders berømmelse :-)

Det Kongelige Danske Konsulat

Iroon Politechniou 43, 1. Building, 2nd Floor

GR-73100 Chania, Crete, Greece

Tlf.: +30 698 1346152

Email: admin@danskkretakultur.com